PROGRAMLEHETŐSÉGEK SZÁLLÁSHELYÜNKÖN ÉS A HOLT-SZAMOS VIDÉKÉN

Kajak kenu bérlés

Fedezze fel a vadregényes, érintetlen folyómenti tájat csónakból! Az izgalmas kikapcsolódáshoz 2 és 1 személyes kajakokat, valamint 4 személyes kenukat bérelhet tőlünk. A vízi eszközöket mindenki saját felelősségre használja, mentőmellényeket biztosítunk minden korosztály számára.

Középkori Templomok Útja

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, középkori templomokban Magyarország egyik leggazdagabb vidéke, a középkori templomoknak itt olyan sűrű hálózatuk maradhatott fent, amely egyedülálló. Szatmár és Bereg középkori egyházi örökségének egyedi hangulatát idézik a kisméretű templomok, a melléjük épített fa harangtornyok, a gazdagon fennmaradt középkori freskók, a festett karzatok, a díszes kazettás mennyezetek, faragott szószékek.

Szatmárcsekei temető

Hazánk egyik legkülönlegesebb temetője a szatmárcsekei református csónakos fejfás temető. A mintegy hatszáz, szokatlan, csónak alakú fejfa eredete máig nem tisztázott. A temető legmagasabb pontján, egy kis dombon áll Szatmárcseke leghíresebb fiának, Kölcsey Ferencnek a szép, fehér márványból készült hat köroszlopos, párkánnyal egybefogott síremléke.

Túristvándi vízimalom

Az ipartörténeti szempontból egyedülálló, XVIII. század végén épült vízimalom a Felső-Tisza vidék büszkesége, népi stílusban épült szerkezetével, három alulcsapós vízikerekével egész Közép-Európában ritkaságszámba megy.

Szauna

A szaunázás erősíti az immunrendszert, méregtelenít, szépíti a bőrt, megtornáztatja az ereket, izomlazító hatása pedig felér egy jó masszázzsal. Vendégeink a vendégház kertjében található 8 személyes finn szaunában tapasztalhatják meg jótékony hatását.

Sóstó ZOO

Nyíregyháza városától 5 km-re a sóstói üdülőövezetben található, ahol strandfürdő, falumúzeum és egy parkerdő nyújt kikapcsolódást az idelátogatóknak. Az Állatpark ebben a természetes, szinte háborítatlan környezetben kapott helyet egy tölgyerdő mélyén. A 30 hektáros területen világrészek fogadják a látogatókat hogy végigjárhassák a Földet, megfigyelhessék miként élnek a világ különböző vidékein az állatok.

Ogre tanya

A vadregényes Holt-Szamos partján fekszik Géberjén. A kirándulók tanösvényen járhatják körbe a község páratlan természeti adottságával rendelkező területét, a BENÉ-t. A tanösvényen a gyerekek nagy örömére megcsodálhatjuk az egész Shrek családot és barátait is.

Bukó-gát

Tiszakóród mellett, hangulatos diófaliget által övezve folyik a Tiszába a Túr folyó. Mivel a Tisza vízállása sokszor nagyon magas, ezért a Túr vizét egy néhány méteres, úgynevezett bukógáton keresztül engedik a nagyobb folyóba. Ezért a Túr látványos vízesésként ömlik alá a Tiszába. A gát a környék kedvelt fürdő- és kirándulóhelye.

Panyolai szilvórium

Különleges kóstolótúráinkon bemutatjuk főzdénk mesébe illő, legendás történetét. Vendégeink végigkísérhetik a gyümölcs útját a fától a palackig, betekintést nyerhetnek a pálinkakészítés titkaiba – szakértő vezetéssel. Megismerhetik az egyedi szilvafajtát, mely csak itt terem ilyen minőségben és a közel 30 fajta kézműves panyolai pálinkát.

Tivadar szabadstrand

Tivadar község szabadstrandja a tengerpartot idézi. A megkapó természeti környezetben található vízparton a széles, homokos föveny lassan mélyül, tökéletes fürdőzési lehetőséget nyújtva mindenki számára.

Sárkányfürdő

A 2010-ben épült nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő a Báthory gyógyvíznek köszönhetően igazi termál paradicsom a pihenni és gyógyulni vágyók számára. A Sárkány Strandon pedig a vendégek a szabad ég alatt élvezhetik a napsütést, az úszást és a csúszdázást.

Horgászat

A holtág igazi horgászparadicsom: vizében óriási harcsák, pontyok, zsinórszaggató amurok élnek. Ha szeret pecázni, a Holt-Szamosban nem fog csalódni.

Fürdőzés

Akár természetes, akár mesterséges környezetben szeret fürdeni, nálunk jó helyen jár: csobbanásra a Holt-Szamoson kívül saját medencénkben is lehetőség van. Medencét mindenki saját felelősségre használhatja, 18 év alatti gyermek esetén csak szülői felügyelettel.

Sportszerek

Vendégeink számára ingyenesen használható sportszereket is kínálunk, így helyben számos mozgásformát ki lehet próbálni, lehetőségetek van pingpongozni, tollaslabdázni, focizni vagy akár röpizni is.

Játszótér

A kisebbek sem fognak unatkozni: egy nagy füves területen hinta, mérleghinta, csúszda, mászóka, homokozó várja őket.

Sütés-főzés

Grillteraszunkon együtt lehet a teljes vendégsereg. A közös sütés-főzés mindig jó alkalom az ismerkedésre, beszélgetésre: a jó hangulat garantált!

Projektor

Mutasd meg rejtett képességeidet, rendezzetek karaoke bulit, vagy ha a foci szerelmese vagy dobjatok be néhány sört, és nézzük együtt szuper hangulatban a BL aktuális mérkőzéseit!

Foglalj magadnak apartmant!

Ne mulaszd el a lehetőséget, válaszd ki már most, és foglald le a neked tetsző apartmant a vendégházunk kínálatából. Esetleg kérdésed van? Szívesen segítünk, vedd fel velünk a kapcsolatot!